Blog

Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών “Άκης Τσαταλιός” 

Από 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε για μία ακόμη χρονιά το τουρνουά υδατοσφαίρισης γυναικών “‘Άκης Τσαταλιός” για να τιμήσει τη μνήμη του πρόωρα χαμένου αθλητή και προπονητή του Ομίλου μας.

Ο Άκης Τσαταλιός γεννήθηκε το 1969 και από πολύ μικρός γνώρισε στον Ν.Ο.Β. το κολύμπι και το πόλο, συμμετέχοντας από το 1984 στην ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης. Το 1991 αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος Ανδρών και το 1996 -χρονιά κατά την οποία «κρέμασε» το σκουφάκι του – κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος.

Το 1994 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως προπονητής των ομάδων υποδομής των γυναικών. Με πολύ μεράκι για τη δουλειά του, κατέκτησε σειρά από Πρωταθλήματα Κορασίδων και Νεανίδων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα δεκάδες αθλήτριες. Το 1997 ανέλαβε ως πρώτος προπονητής τη γυναικεία ομάδα του Ομίλου με την οποία κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενώ τo 2000 την οδήγησε στον τελικό του Κυπέλλου Ευρώπης.

Το 2002, κατά τη διάρκεια αγώνα Πρωταθλήματος, ο Άκης σε ηλικία μόλις 33 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή δίπλα στον πάγκο της ομάδας βυθίζοντας σε βαθύ πένθος την οικογένειά του και μαζί την οικογένεια της Βουλιαγμένης.

Στο φετεινό τουρνουά πραγματοποιήθηκαν όμορφα παιχνίδια, όπου οι προπονητές δοκίμασαν διαφορετικά σχήματα στους αγώνες. Στη βαθμολογία, ο ΑΝΟΓ ισοβάθμησε με τον Ν.Ο.Β., ωστεόσο κέρδισε την 1η θέση στη διαφορά των γκολ. Στην 3η θέση ήταν ο Ολυμπιακός και στην 4η ο Νηρέας Χαλανδρίου.

Scroll to Top